top of page
  • Writer's pictureKati

To do vai kenties to be?


Tajusin että kaksi (2!!) kuukautta on mennyt edellisestä aamukahviajatuksesta. Mistä lienee tuokin johtuu? Ei ainakaan siitä etteikö ajateltavaa olisi riittänyt, ehkä kyvyt eivät tällä kertaa ole riittäneet saattamaan niitä ulos.


Ja uusi kahvi/teekuppikin tuli hankittua paikallisesta marketista. Kupin sanoma "worry less, love more" yksinkertaisesti resonoi. Ja on hyvä muistutus työpöydällä.


Vuosi tosiaan vaihtui täällä kuten siellä. Ja joka puolella muuallakin. Toivottavasti sinulla on vuosi alkanut positiivisella kierteellä?


Yksi oma rutiinini iltasella on lukea jotain. Joskus saan luettua tasan yhden sivun ja toisinaan sitten enemmän. Tuo riippuu täysin väsymyksen määrästä.


Alkuvuoden iltaluvussa olleet kirjat ovat olleet jostain syystä kaikki mieskirjailijoiden ja -ajattelijoiden tuotoksia. Vuosi 2021 alkoi Sinuhen kanssa. Edellisestä kerrasta olikin jo aikaa. Elämäni ensimmäisen kerran kirjaan tarttuessani olin ehkä noin 15-vuotias. Silloin laitoin kirjan mielessäni Ö-mappiin, saatoinpa jopa ajatella että "hirveää kuraa". Kun toisen kerran kirjaan tartuin noin kolmikymppisenä, ymmärsin teoksen kauneuden. Luinkin sen silloin pari kertaa muutaman vuoden sisään, antaen Waltarin sanojen viedä minut syvälle Niilin varrelle. Tällä kertaa nautin erityisesti tarinan verkkaisesta kulusta, kirja suorastaan pakotti rauhoittumaan illalla.


Sinuhen jälkeen käsiini tuli "Ajattele kuin munkki" -kirja, jota juuri nyt viimeistelen. Ehkäpä tänä iltana saan sen viimeiselle sivulleen. Tuo munkkikirja tarjoaa herkullisia ajatuksia, suosittelen tarttumaan siihen. Yksi kirjan helmistä liittyy siihen, kuinka me ihmiset tykkäämme kasata itsellemme "to do" -listoja. Kirjoittaja Jay Shetty tarjoaa rinnalle toisen listan: "to be".


"To be" -lista on sanansa mukaisesti olemislista. Samalla kun mietit, että mitä haluat saada aikaiseksi, olisi hyvä hetki miettiä että kuka sinun tulisi olla, että tavoite toteutuu.


Jos tavoitteesi on vaikka saada ylennys töissä, minkälainen sinun tulee olla että tuo toteutuu? Esimerkin ylennyksen saamisessa taatusti auttavat esimerkiksi fokus, ystävällisyys ja yhteistyökyky. Tai jos tavoitteesi on kehittää täydellinen kalakeitto, tuossa auttavat esimerkiksi sinnikkyys ja luovuus.


Kuka sinun tulisi olla, jotta tavoitteesi toteutuu?
13 views0 comments

Recent Posts

See All

Jos olet riittävän vanha (tai tällä hetkellä riittävän trendikäs) niin LP-levyt on sulle tuttu juttu. Joskus tuollainen LP-levy jäi jumiin. Jostain syystä neula jäi kiertämään sitä yhtä ja samaa kehää

bottom of page