top of page
  • Writer's pictureKati

Reppu selkään ja ulos

Updated: Jan 19, 2022

Vaeltaminen, luontoliikkuminen, lempeä liike


Jos olet sivujeni kuvia katsellut, huomaat että luonto ja vaeltaminen ovat lähellä sydäntäni. Viikoittain poikkean metsään kävelylle, pidemmälle tai lyhyemmälle.


Kerran vuodessa loppukestästä on aina vuosittainen huipennus. Silloin pakkaan rinkkani ja suuntaan vaellusmatkalle tunturi-Lappiin ystäväni kanssa. Silloin elämä supistuu kävelyyn, syömiseen ja lepoon. Ja maisemien ihailuun.

Ison nousun edessä toteamme yhdessä että "jaha, taas noustaan". Nopeus ei nousussa ratkaise vaan se rauhallinen vauhti. Eli se, millä tiedämme pääsevämme huipulle.


Kun toista meistä väsyttää, toinen tsemppaa ja kannustaa.

Ja toisinpäin.


Välillä istahdamme hetkeksi vaikka mättäälle. Silloin katselemme taaksepäin matkaa, jonka olemme jo nousseet. Ehkä haukkaamme vähän evästä tai otamme vesihuikkaa. Valokuvia yleensä otetaan joka tapauksessa.


Kun voimat ovat palautuneet, taas jatkamme. Väistämättä jossain vaiheessa olemme huipulla! Sitä tunnetta ei voita mikään: tiedän kiivenneeni sinne itse, omilla jaloillani mutta yhdessä ystävän kanssa. Jalat hapottavat mutta mieli on kevyt ja iloinen. Maisemat tunturin laella aina laittavat unohtamaan kaikki kiipeämiseen liittyvät tuskat.

Vuonna 2020 opiskelin joogaohjaajaksi. Aloitin opinnot ihan omasta kiinnostuksestani, aikomukseni ei ollut ohjata tunteja. Halusin vain oppia olemaan entistä paremmin läsnä omassa kehossani.


Sain syödä nuokin sanani. Jotta läpäisin koulutuksen, minun täytyi antaa näyttötunti ohjaamisesta. En ollut koskaan ohjannut mitään tällaista, joten päätin pitää pari harjoitustuntia. Niiden jälkeen minulla olikin useampi säännöllinen viikkotunti! Puhun itse lempeästä liikkeestä omien tuntieni kohdalla. Tarkoitus on lempeällä tavalla opetella tuntemaan omaa kehoa ja tehdä yhteistyötä kehon kanssa.


Ai niin tuo kuva!


Jos olet samoja ikäluokkia minun kanssani, muistanet elokuvan Dirty Dancing? Ja siinä kohtauksen, missä pääpari harjoitteli kelopuulla tanssia. Eräänä päivänä päätin tehdä tuon saman, ihan omaksi ilokseni. Etsin Spotifystä juuri sen saman laulun, laitoin sen soimaan ja tanssin kelopuun päällä. Ilo on yksi omista tärkeimmistä arvoistani - tuo on hyvä esimerkki siitä.

24 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page